Upprop för en tryggare festivalsommar

Nu är festivalsommaren här, men många känner sig inte trygga på festivalområden.

Nattskiftet, en ideell organisation som vi jobbar med har startat  uppropet Trygghetslistan, med artisten Silvana Imam som ambassadör. Initiativets kärna är en namn- och tipsinsamling, där festivalbesökarna själva kan bidra till att utveckla framtidens festivaler och uppmana festival- och konsertarrangörer att ta ett större ansvar genom att öka tryggheten för sina besökare.

På trygghetslistan.nu finns nu möjligheten att skriva under för att arrangörer ska ta del av besökarnas viljor, erfarenheter och tips kring trygghet. På sajten finns chansen att dela med sig av sina idéer kring vad som kan göra en festival trygg. Namnlistan och trygghetstipsen kommer lämnas över till makthavare i nöjesbranschen. Målet är att dessa aktörer både visar och skapar konkreta trygghetsåtgärder för att öka tryggheten på konserter och festivaler. Uppropet har redan nu fått publicitet över hela landet, Nattskiftet och Silvana suttit med i morgonsoffor, varit med i Aktuellt och samlat ihop över 1 000 underskrifter och tips. Skriv under och bidra med dina tips på hur vi kan få en tryggare festivalsommar!

canan yasar